TO DO

FIETSVERHUUR

ontdek de Rijp en omgeving op de fiets

De Rijp is één van de meest karakteristieke dorpen van Waterland, provincie Noord Holland. Het dorp ligt aan de rand van droogmakerij en werelderfgoed de Beemster en kent een rijke geschiedenis door de Walvisvaart. Als u door De Rijp fietst en de fraai gerestaureerde huizen uit de zeventiende eeuw ziet, begrijpt u waarom Jan Adriaanszn. Leeghwater dit ‘het beste dorp van Holland’ noemde. Ontdek het natuurgebied de Eilandspolder, werelderfgoed De Beemster of De Zaanse Schans op de fiets. Diverse fietsroutes zijn bij VVV De Rijp verkrijgbaar. Op aanvraag kunt u bij ons electrische fietsen huren.

U kunt de fietsen tot 1 dag van tevoren bij ons bestellen

VERGADERLOCATIE “BOSCHRIJK”

uniek & kleinschalig

Boschrijk is een unieke, sfeervolle en kleinschalige vergaderlocatie in de Beemster. Vanaf Het Pakhuys in 5 minuten te bereiken. Hier vind je de rust, ruimte en alle faciliteiten om van een gewone ontmoeting iets bijzonders te maken. De ruimte is geschikt voor verschillende bijeenkomsten.

Een kleinschalige locatie voor bijvoorbeeld vergaderingen, workshops, teamdagen of andere zakelijke bijeenkomsten. Je huurt Boschrijk altijd exclusief, zo is er alle aandacht voor jouw bijeenkomst. De inrichting bestaat uit een tafel met stoelen voor maximaal 12 personen en fijne loungebanken rondom de gezellige haard. Daarnaast zijn alle moderne faciliteiten als een multimediascherm, wifi, whiteboard en geluidsinstallatie aanwezig.

DAGJE DE RIJP

… het mooiste dorp van Noord-Holland!

Dagje De Rijp verzorgt activiteiten en arrangementen voor groepen in- en rondom De Rijp.

Het pittoreske walvisvaardersdorp De Rijp bevindt zich tussen Alkmaar, Purmerend en slechts 20 km. van Amsterdam. De in de 16-de eeuw door de vangst en verwerking van haring en walvismoten vergaarde rijkdom resulteerde in een stadje waar de handel en nijverheid floreerde. In diezelfde staat is het dorp nu nog steeds te bewonderen. Natuurgebied De Eilandspolder leent zich uitstekend voor een rondvaart naar buurtdorp Graft alwaar u het Kleinste Snoepwinkeltje, Raadhuis en Zerkenvloer kunt bezoeken.

FLUISTERBOOTVERHUUR DE GOUW

de leukste bootverhuur van Noord-Holland

Varen in de Eilandspolder langs pittoreske dorpen en buurtschappen is een echte “terug in de tijd” belevenis.

Bij de Gouw kunt u boten huren die voorzien zijn van elektrische motoren. U vaart in fluister stilte met een snelheid van 6 kilometer per uur door het gebied van de Eilandspolder. Met slechts het kabbelen van het water en het fluiten van vogels op de achtergrond. Een heerlijk moment om tot rust te komen en te genieten van de natuur.

FLUISTERBOOTVERHUUR HET OUWELAND

kom varen bij het Ouweland!

Bij Het Ouweland kunt u boten huren die voorzien zijn van elektrische motoren. De boten varen ongeveer 6 kilometer per uur. Doordat de motoren fluisterstil zijn, hoort u slechts het kabbelen van het water, waardoor u lekker ontspannen van de prachtige Eilandspolder kan genieten.

U ontvangt van ons een routekaart, waarop duidelijk staat aangegeven hoe en waarheen u

kunt varen. Er zijn diverse mogelijkheden, afhankelijk van wat u wilt en hoe lang u wilt varen.

Er zijn 6 en 8 persoonsboten te huur. We hebben leuke arrangementen vanaf 4 personen

ook voor uw picknickmand kunnen wij zorgen of wat dacht u van een puzzeltocht. Voor de kleintjes zonder zwemdiploma zijn er reddingsvesten te huur. Wilt u iemand verrassen met een dagje varen, geef hem dan een cadeaubon van ons. Wij hebben comfortseats voor 5,- euro per dag of voor 1,- euro per uur.

RONDVAART DE RIJP

ervaar het oude dorp vanaf het water

Rondvaart De Rijp vaart uw groep door onze mooie Eilandspolder in een originele tuindersvlet van klein of groot formaat. Onze ervaren schipper vertelt u tijdens de tocht over de historie van de Eilandspolder, anekdotes en de rijke historie van De
Rijp.

Onderweg stopt uw groep, als u dit wenst, bij diverse bezienswaardigheden. Een picknickmand aan boord of een uitgebreidere lunch ‘van’ boord organiseren wij graag voor u tijdens een ‘Rondvaart De Rijp’.

Wij varen met een tweetal authentieke en comfortabele tuindersvletten. Tesamen met de boten van onze collega’s kunnen wij u rondvaarten aanbieden tot 120 personen. U kunt dus voor elke groepsgrootte bij ons terecht.